Hej igen!

Nu har vi kommit ner till Vancouver och stannar här tills hemresa den 24-25/10

De senast dagarna har vi framförallt varit i Bella Coola och letat efter björnar som skulle finnas överallt. Vi såg dock ingen i Stan utan fick åka till ett fiskeställe ca 80 km från Bella. När vi satt helt ensamma och fikade så kom det fram en stor Grizzly Hanne och som tur var så fick han tag i en lax och satte sig att äta den ca 20 m från oss. Lite björndarr blev det i benen.

Vi körde sen från Bella Coola via slirig, svårstyrd, smal och spännande väg upp till Williams Lake (470 km varav 290 km grus) och sen vidare ner till Vancouver via Hwy 99 förbi Whistler.
Detta är nog en av de mest fantastiska 350 km vi kört överhuvudtaget. Det var berg med Glacier på båda sidorna och floden Fraser i dalar nedanför oss.
Skulle ni åka hit någon gång så glöm inte att köra Hwy 99!!

Vi har inte bara sett fantastiska sjöar och många djur utan vi har också sett hur många människor bor och lever. Här som i övriga världen finns det mycket elände och tex så är arbetslösheten bland urinvånarna Inuiterna ca 80 % men dom får pengar av staten för att klara sig.
För att visa hur dom bor så kommer här några bilder på hus och vi kan nog säga att vi kört förbi ca 10-15 sådana hus i varje liten by med mer än 1500 invånare.
Alla tycks samla på rostiga bilar och gamla tvättmaskiner som står överallt.

Vi återkommer en gång till innan vi åker hem och då skall vi fylla på med lite hotelbilder.

Ha Det Bäst!

Kram Monica och Bertil

Fint hus med tvättmaskin och bilar har ersatt blommor
Här bor en familj med minst 2 barn som vi sett där
Fint gammalt hotel som tyvärr förfaller, Typisk västern stil som man kan se i Texas
Björnen i Bella Coola dricker vatten
Här sitter vi och fikar medan björnen äter sin nyfångade lax.
Upp och ner eller ligger vattnet stilla?
Och till sist den fantastiska Bella Coola vägen när det regnar och är halt.

Vi hörs via: lindeb@telia.com

Författare: laserlindesreseblogg

Vi är pensionärer som försöker att resa 4-6 månader om året och då företrädesvis till USA och Canada men även till olika Europeiska länder. Tidigare besök i Japan och Kina kommer att följas upp under nästkommande år.

Lämna en kommentar