Vi närmar oss sista veckan på resan.

Vi tackar Carla och Charlie i Burns Lake för en trevlig kväll med god mat och mycket träning på engelskan, Ser fram mot 2025 när vi återkommer hit.

Nu har vi vänt söderut och ser fram mot sista veckan i Canada.
De senast dagarna har vi kört ganska mycket ca 500 km per dag men sett väldigt få andra bilar, tex en dag körde vi 4oo km och mötte färre än 25 bilar.
Det är skönt och gör det också möjligt att stanna var som helst och fota samt att det alltid är väldigt tyst eftersom det har varit vindstilla mest hela tiden.

Vi har också fått se mycket djur och nu har vi snart fyllt Arken med djur tex:
Björnar (både Svartbjörn, Brunbjörn och Grizzly), Örnar, Vargar, Älgar, Havsutter, Bäver, Ekorrar, Blå fåglar?, Hästar, Åsnor, Kor, Getter, Bergsgetter, Laxar som hoppar,

Blev visst lite fel senast med svars adress till oss, som skall vara:
lindeb@telia.com

Här kommer ett litet urval av alla bilder som tagits senaste veckan. Kan redan nu se att det kommer att gå åt många vinter timmar framför datorn för att kolla genom och ev justera bilderna.

Ha Det Bra så hörs vi snart igen innan vi åker hemåt.
Kram Monica och Bertil

Detta är hotellet som vi bodde på 2012 första gången i Stewart/Hyder Det var här som Sheriffen sköt i takat för det blev lite bråk mellan ett par gubbar. Här sov björnarna på vår bil på morgonen efter att dom rumsterat om i köket och ätit upp all mat i kylen.
General Store i Hyder, det var här som Sheriffen bodde.
Bild från bryggan i Hyder
Snö och minus 6 grader på vägen från Haines Junction till Haines, som mest var det 5 cm snö och vi var då spårbil eftersom att några bilar vände och ville inte fortsätta, sträckan med snö på väg var ca 120 km lång och tog 3 timmar.
Även denna gången måste det med en bild på en sjö-
Fika dags, ja vägen tog slut så det fanns inget val mer än att vända.
Grizzly hona med 2 st Cups. Fixar lax och samtidigt försöker dom gräva i Bäver boet
+
Oj vad varma och snälla ögon har när hon tittar på mig. Stod uppe på en bro som gick över ån.
Efter alla resorna hit så var detta den första ”skålälgen” som vi sett. Bilden är ganska suddig men den är tagen med 800 mm objektiv och avståndet är ca 300 m. Älgen Tjuren äter rötter från sjöbotten därav att det rinner vatten ur munnen på den.
Vi har sett några vargar innan på resan men detta är den första vi fått på bild. Denna har kommit in på vägen genom viltstängslet och var ganska stressad.

Nu måste jag ladda batterierna till kamerorna så att vi kan fota flera sjöar!!

Glöm inte: lindeb@telia.com

Författare: laserlindesreseblogg

Vi är pensionärer som försöker att resa 4-6 månader om året och då företrädesvis till USA och Canada men även till olika Europeiska länder. Tidigare besök i Japan och Kina kommer att följas upp under nästkommande år.

Lämna en kommentar